Mijn klanten aan het woord:

 Het online progamma en de coaching met Eliza heeft meer bewustzijn, zelfinzicht, zelfvertrouwen en actiegerichtheid opgeleverd.

Mijn grootste leerdoel was het accepteren van en vertrouwen op wie ik ben en wat ik kan.  De visualisaties maakten dat ik tot rust kon komen, in het moment kon zijn en helemaal aanwezig was. De oefening over wanneer je in het groen, oranje of rood komt gaf me veel inzicht in wat dit was en hoe ik hier meer op in kan spelen. De 1-op-1 coaching met Eliza leverde mij op: het bespreken van mijn onzekerheden en dit ombuigen naar iets positiefs. Het geven van feedback en complimenten aan elkaar vond ik waardevol: Het liet mij inzien dat ik zelfverzekerder ben dan ik van binnen soms voel en dat wat ik zeg ook echt overkomt.

Ik zou het programma aan iedereen aanraden die:
– Wil leren omgaan met grenzen i.c.m. HSP
– Meer zelfvertrouwen wil opdoen
– Wil sparren met gelijkgestemden en daar kracht uit wil halen.

Sterke punten van Eliza:
+ haar enthousiasme en positiviteit
+ haar vermogen om de ander op zijn/haar gemak te laten zijn
+ haar vermogen om zich kwetsbaar op te stellen zodat de ander dit ook durft

Dit online programma Meer Rust voor HSP’ers heeft mij meer zelfvertrouwen en inzicht gegeven en ik geef beter mijn grenzen aan.

Mijn grootste uitdaging zat in het creëren van een goede balans en meer rust. Het goed aan kunnen voelen van wat je grenzen zijn en ook op tijd iets met die signalen doen. Ik heb ontdekt welke persoonlijke waarden voor mij écht belangrijk zijn en hoe ik meer balans kan aanbrengen in de energiegevers en energievreters (Persoonlijk Prikkelicious Plan). Ook weet ik nu beter wat mijn grenzen zijn en geef deze ook aan. Dit programma is iets waar je je leven lang iets aan hebt.

Ik zou het programma aanraden aan HSP’ers, maar ook niet-HSP’ers kunnen deze training heel goed volgen. Iedereen die op zoek is naar meer balans en rust en het aanvoelen van de eigen grenzen zou dit programma kunnen volgen. Ik heb Eliza ervaren als een hele fijne coach met humor. Je kunt écht jezelf zijn, niks is gek. Een hele lieve, begripvolle en ook sterke vrouw die met veel eigen ervaring je goed kan begeleiden in jouw reis. Ik vond de visualisaties erg fijn. De Voice Dialogue techniek vond ik ook heel interessant, dat geeft soms verrassende inzichten. En het Persoonlijk Prikkelicious Plan heeft mij ook veel gebracht. Eigenlijk waren er heel veel opdrachten die je echt even aan het denken zetten. En ik vond het samenstellen van je persoonlijke missie een hele goede. Als alles wat je doet in overeenstemming is met je persoonlijke missie, dan draagt dit bij aan je eigen geluk.

 Ik kies nu vaker voor mezelf, ik kan de activiteiten op mijn dag nu beter doseren, doordat ik snap hoe mijn brein omgaat met de prikkels.

Mijn grootste uitdaging was mijn grenzen bewaken, lichamelijk voelen wat er gebeurt in mijn lijf bij overprikkeling en mezelf beter begrijpen. De coaching heeft mij opgeleverd:
– Meer inzicht in mijn eigen grenzen
– Een beter zelfbeeld
– Gewaarzijnsvragen pas ik nu regelmatig toe, waardoor mijn zelfinzicht vergroot
– Inzicht in hoe het HSP brein werkt, en dus beter kunnen aanpassen

Voorheen deed ik 3 dingen in de ochtend en was ik niks meer waard erna. Nu doe ik nog steeds 3 dingen, maar ik blijf beter bij mezelf, ik weet van welke prikkels ik in het rood ga, dus die vermijd ik zoveel mogelijk. Zodoende doe ik dus nog steeds dezelfde dingen (en soms ook niet), wel in een veel prettiger ritme. Het heeft me onwijs veel gebracht! Ik heb mezelf weer teruggevonden. Mijn band met mijn HSP dochter is ook verbeterd, doordat ik haar nu ook weer beter begrijp. Het heeft zo veel in werking gezet. Ik eet gezonder, ik pak weer dingen op als yoga, lezen en beter voor mezelf zorgen.

De groepssessies vond ik heel waardevol. De inbreng van de andere dames was echt een eye-opener. De opdrachten die ik maakte vond ik fijn en de Voice Dialogue sessies in de 1 op 1 coaching gaf veel inzicht in mezelf.

Eliza als coach: Super fijn! Zo lief, warm, zacht en ze luistert zo goed. Altijd betrokken, ook buiten de bijeenkomsten om. De 1 op 1 sessies vond ik heel erg fijn, luchtig en met humor. Niet zo zwaar, maar wel ruimte voor emoties.

Eliza brengt mensen weer thuis!

Een half jaar geleden was ik echt even de weg kwijt. Een zakelijke samenwerking strandde en ik wist niet waarom. Lag het aan mij? Deed ik nog wel werk wat ik leuk vond? Wat vond ik überhaupt nog leuk? Ik liep overal op leeg. Eliza heeft mij weer thuis gebracht, weer terug bij mijzelf. Zij heeft mij de tools gegeven om weer vanuit mijzelf en vanuit mijn eigen hart en kracht keuzes te maken en beslissingen te nemen die bij mij passen. Ik geef nu mijn grenzen op tijd en op een rustige manier aan, zodat er niet onnodig energie weg lekt. Ik laad weer op van de dingen die ik leuk vind om te doen. Hierdoor leef ik op de manier zoals ik wil leven, met meer rust en zelfvertrouwen.

Eliza heeft mij handvatten aangereikt om rust in de chaos te kunnen creëren.

Ik wilde een eigen onderneming beginnen, maar vond het heel moeilijk om een begin te maken. Door onzekerheden en de hoeveelheid aan stappen die er genomen moesten worden zag ik door de bomen het bos niet meer. Resultaat was uitstelgedrag, veel piekeren en mezelf veroordelen. Ik heb de coaching van Eliza als heel waardevol ervaren. D.m.v. oefeningen en gesprekken kreeg ik meer rust in mijn hoofd en ben ik rustig aan gestart met mijn bedrijf. Soms met teruggaan in oude gewoonten (die zijn nou eenmaal hardnekkig), maar daar spraken we dan over. Eliza is voor mij een sterke vrouw die haar kwetsbare kant durft te laten zien, waardoor de sfeer meteen open en vertrouwd is. Ik kan de coachtrajecten van Eliza iedere HSP’er aanraden!”

 Ik ben mezelf meer gaan waarderen.

Ik ben gaan inzien doordat ik zo loyaal ben, ik soms meer uit automatisme reageer op een hulpvraag dan dat dit echt uit mezelf komt. Ik sta nu regelmatiger stil voordat ik reageer en vraag mezelf steeds vaker af of ik iets echt wil i.p.v. vanuit please gedrag. Ik gun mezelf ook meer ‘me time’ momentjes en zodoende voel ik eerder vanuit rust wat ik nodig heb. Eliza is naast heel kundig, ook een super fijn mens om mee te delen. Ik voel me heel vertrouwd en veilig bij haar. Dat komt omdat ze heel authentiek is en ik niet het idee had dat wat ze als coach heeft geleerd uit haar hoofd komt, maar ze ook zelf e.e.a. heeft meegemaakt. Ze biedt ook zonder oordeel een luisterend oor aan. Ik zou iedereen die zich niet begrepen of gehoord voelt met haar/zijn gevoeligheid, een coachtraject bij Eliza aanbevelen.

 Ik heb meer rust in mijn leven kunnen in bouwen en geleerd om daar bewust om te vragen.

Ik heb Eliza als zeer betrokken ervaren, rustig en stelde de juiste vragen waar ik zelf mee verder kon. Haar sterke punten: emotionele invoelendheid, rust en kalmte, goed door kunnen vragen. Ik ga mijn onzekerheden niet meer uit de weg en deel deze ook. Ik laat meer openheid zien naar mijn naasten en ben mij meer bewust van mijn eigen gevoel en gespannenheid. Ik heb meer rust en vertrouwen in mijn eigen kunnen. Meer rust en kalmte in het dagelijkse leven.

Ik ben mij nu weer bewust van het feit dat ik niet te streng hoef te zijn naar mezelf toe.

Mijn uitdaging was dat ik wilde leren om meer bij mezelf te blijven. Minder energie te verliezen in het contact met anderen. Ik ben vaak heel erg moe aan het einde van mijn dag. Alle oefeningen die we hebben gedaan, hebben eraan bijgedragen dat ik dichterbij mijn gevoel ben gekomen. Daar zat voor mij de groei. Eliza durft zich kwetsbaar op te stellen en zij is makkelijk te benaderen voor vragen tussen de coachsessies door. Ik zou al mijn hoogsensitieve vrienden aanraden om bij Eliza een coachtraject te volgen, want ik gun ze dat steuntje in de rug.

Door de coaching heb ik de Corona-periode en een nieuwe start bij een andere werkgever veel positiever beleefd.

Eliza is een hele lieve en openhartige meid, die je heel goed kan laten in zien wat je voor aanpassingen kan doen om je gedrag te veranderen. De Voice Dialoque oefening met Trien Zeur en ’t Zonnetje hebben mij veel gebracht. Het zonnetje laat ik nu veel vaker achter het stuur en Trien Zeur zit op de achterbank. Ik heb meer inzichten gekregen dat ik voor een groot gedeelte mezelf kan beïnvloeden in het denken en ben een heel stuk positiever in het leven gaan staan.

Eliza haar eerlijkheid, spontaniteit, oprechtheid, kritisch naar haarzelf, kracht, zachtheid en empathisch vermogen maken haar een prachtig mens en een hele goede coach.

Wat ontzettend fijn en luchtig maakt Eliza het coachen, ruimte voor een lach en een traan. Samen lachen om mijn hersenspinsels. Ook haar warme luisterhouding is Eliza haar kracht. Dat maakt het allemaal veel minder zwaar en intens.