e-Book aanvragen - Eliza Starrenburg

30 tips bij overprikkeling

HSP en overprikkeling

Weet je sindskort (of langer) dat je hoogsensitief bent? Word je er doodmoe van dat je zo snel overprikkeld raakt? En wil je daar NU wat aan doen? Lees dan verder…

Ben jij na een dag werken ook zo uitgeblust dat je ’s avonds moe zit te bingen op Netflix? Terwijl je je nog zo had voorgenomen om meer te gaan bewegen en beter voor jezelf te zorgen. Je wil eerder aan die rem trekken, maar al die negatieve prikkels trekken je ‘automatisch’ leeg. Ineens ben je overprikkeld.

Ik zie en voel je hoogsensitieveling. Doordat ik jarenlang de fysieke signalen heb genegeerd en bleef doordenderen, belandde ik in een burnout o.a. doordat ik stelselmatig over mijn grenzen ging en dat leidde tot overprikkeling. Ik deed aan zware vormen van yoga, terwijl ik eigenlijk vaker rustige yoga nodig had. Van kickboksen en bootcamp kreeg ik blessures. Op werk liet ik collega’s over mijn grenzen gaan, omdat ik ze niet kende en niet voelde. Ik sliep steeds slechter en ging zelfs aan de slaapmiddelen. Ik kon mij niet meer goed concentreren en alles voelde als te veel en te druk. Ik had een kort lontje en reageerde fel en geëmotioneerd.

Nu sport ik nog steeds 2 à 3 keer per week, maar voel ik wat voor soort yoga of beweging ik nodig heb. Ik spreek 1x in de week af met vrienden in plaats van 3 keer. Ik weet nu dat wandelen (zonder muziek of podcast) mij ontspant en zorgt voor creativiteit. En tot slot ga ik regelmatig naar de masseur ♥

Om een burnout of overprikkeling te voorkomen is het o.a. cruciaal dat je weet en voelt wanneer je overprikkeld raakt en hoe je weer op kunt laden. Ik heb mijn hoogsensitieve klanten geholpen om beter hun grenzen te bepalen, zodat ze bij zichzelf blijven en meer rust en meer zelfvertrouwen ervaren. Ik heb een aantal tips voor jou gebundeld: 30 (preventieve) tips bij overprikkeling.

Wil je de tips ontvangen, vul hiernaast je voornaam en emailadres in en het e-Book komt jouw kant op.

E-book aanvragen

Met het invullen van het formulier geef ik toestemming voor het toesturen van het e-Book per e-mail en daaropvolgend regelmatig een HSP inspiratiemail. Je kunt je op ieder ogenblik onderaan de mail weer uitschrijven als je geen HSP inspiratie meer wil ontvangen.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.
Eliza op de bank met katten