Mijn klanten aan het woord:

Ik heb me snel thuis gevoeld door de persoonlijke en nuchtere benadering van Eliza.

Naast de theorie brengt zij ook haar persoonlijke ervaring als HSP’ er in en ik voelde al snel verbinding met haar. De praktische opdrachten gaven mij stof tot nadenken en ik kon er direct in de praktijk mee aan de slag! Ik kan Eliza van harte aanbevelen als HSP coach.

Zonder schuldgevoel kies ik nu voor mezelf, ik geef prioriteit aan mijn eigen grenzen. 

Mijn leerdoel was balans houden tussen werk en privé en prioriteit geven aan mijzelf. Minder please gedrag. Hierdoor ben ik meer in balans. Ik kan de coaching aanraden aan iedere HSP’er die wat meer inzicht, tips en tricks wil in zijn of haar dagelijks leven. Eliza zet je in je kracht door je eigen verantwoordelijkheid te laten nemen in de situatie waar je je in bevindt. Keuzes te laten maken die goed zijn voor je welzijn. Het bewust zijn van moeten naar kunnen, willen, mogen heeft mij veel gebracht.

Ik heb vele handvatten gekregen om te zorgen dat ik mijn grenzen beter leer kennen en ook kan aangeven.

Ik zocht iemand die mij kon begeleiden om mijn HSP nog beter te kunnen begrijpen en er beter mee om te gaan door mijn grenzen te leren kennen. Ik voelde mij geïrriteerd en machteloos vòòr het HSP traject. Het gaat nu steeds beter, en ik heb weer meer vertrouwen in hoe ik met alles om ga en ook weer meer rust in mijn hoofd.

Ik merkte dat het coachtraject mijn probleem oploste, doordat ik mij steeds beter begon te voelen, o.a. door wat ik geleerd heb in de modules. In iedere module zitten wel goede oefeningen en reflecties, vooral de groene en rode prikkels leren herkennen en het prikkelicious plan vond ik erg helpend. En zeker ook het onderdeel eigenwaarde en grenzen geven groei, juist mijn grenzen beter leren kennen en ermee omgaan was voor mij de reden om hieraan te beginnen.

Het was een grote stap om te nemen, zeker als introverte HSP’er, maar ik besefte dat ik dit echt nodig had dus heb ik gewoon doorgezet. Gelukkig was mijn werkgever bereid om het traject volledig te betalen. Wat wil je nog zeggen tegen mensen die twijfelen: Ga er gewoon voor, je leert jezelf beter kennen en hierdoor krijg je uiteindelijk een beter leven.

Eliza is een zeer warm en fijn persoon om mee te werken, ook omdat zij zelf ook HSP‘er is en er vele herkenbare punten zijn, ook al zijn we verschillende types. En er kan ook gewoon gelachen worden, het hoeft niet altijd te serieus te zijn en daar houd ik persoonlijk erg van.

Een jaar later ben ik mentaal sterker geworden, zoek ik de rust op in situaties en accepteer ik wie ik ben met al mijn gebreken. 

Wat ben ik ontzettend dankbaar voor Eliza dat ik deze HSP cursus mocht volgen.
Een jaar geleden zat ik tegen een burn-out aan en zocht ik manieren om hier uit te komen en een herhaling voor in de toekomst te vermijden. Tijdens het intro gesprek met Eliza (wat overigens heel fijn was) heb ik mijn verhaal gedaan zodat we specifieker de cursus in konden gaan.

De modules vond ik ontzettend fijn en heb er heel veel van geleerd. Uiteraard zaten er soms ook opdrachten in waar ik wat minder enthousiast over was vooral de wat actieve opdrachten, maar achteraf vond ik dit ook fijn om uit mijn comfort zone te stappen.

De brief die ik naar mij zelf moest sturen, las ik maanden later weer terug en dat deed mij wel iets! Een jaar later ben ik mentaal sterker geworden, zoek ik de rust op in situaties en accepteer ik wie ik ben met al mijn gebreken.
Natuurlijk zijn er nog momenten dat ik denk van oeps dit gaat de verkeerde kant op, maar de signalen herken ik sneller.

Nogmaals ben ik Eliza ontzettend dankbaar voor de mooie en leuke tijd en trots op mijzelf dat ik zulke grote stappen hebt gemaakt!

Het inzicht dat nee zeggen tegen een ander, ja zeggen is tegen jezelf heeft me geholpen meer balans te vinden door anders te kijken naar bijvoorbeeld een afspraak afzeggen.

Mijn uitdaging was balans in rust en activiteiten. Ik voelde onmacht hoe ik met mijn probleem aan de slag kon gaan voordat ik bij Eliza aanklopte. De HSP coaching bij Eliza heeft mij opgeleverd: acceptatie over het HSP zijn en meer inzicht hoe ik mijn energie beter kan verdelen.

Ik heb nu meer rustmomenten/oplaadmomenten ingebouwd en kijk bewuster naar afspraken en daar tegenover oplaadmomenten. Maar ook meer balans en weer meer over mezelf geleerd. Ik heb geen moment getwijfeld, na de intake was ik overtuigd. Ik heb Eliza als heel open en positief ervaren. Door naast allerlei goede oefeningen en door te vragen ook haar eigen verhaal mee te geven, werkte dat heel prettig. Een weekplanning maken met wat kan ik maximaal in een week kan plannen als ik ook rekening houdt met oplaadmomenten en die ook ingepland staan, hebben me het meest geholpen. Inmiddels gaat dat automatisch, maar de bewustwording van zo’n weekplanning heeft heel erg geholpen. Maar ook als ik een moeilijke situatie inbracht, hielp haar stijl van coaching, gericht op gevoel, positieve intenties leren uitspreken en ook wel een spiegel voorhouden heel goed.

Goede leerschool om eindelijk te gaan luisteren naar mijn eigen stemmetjes en te onderzoeken waar ik van kan opladen en ontladen.

Ik stapte in dit avontuur met het idee te onderzoeken welke richting ik op wilde op mijn werk in combinatie met het moederschap. Al heel snel tijdens de samenwerking bleek het hoog tijd eerst te onderzoeken wie ik zelf eigenlijk ben en waarom ik doe/reageer zoals ik doe.

Dankzij Eliza haar hulp werden mijn ogen geopend en heb ik mijn baan op durven zeggen om volledig te gaan onderzoeken waar ik wél blij van word. Het was de investering absoluut waard, zonder hulp was ik gewoon door blijven gaan met werk/privé en waarschijnlijk in een burn-out beland.

Ik zou Eliza’s coaching aan iedereen aanbevelen die worstelt met zichzelf en zich niet helemaal happy voelt (zowel privé als werk-gerelateerd). Jezelf beter leren kennen is zó waardevol! Niet dat je leven ineens helemaal geweldig is, maar het helpt enorm als je weet waarom je zelf ergens op een bepaalde manier op reageert en hoe je beter met situaties om kunt gaan.

Eliza en ik hadden vanaf het begin een klik, ik voelde me veilig en gehoord. Durfde mezelf steeds meer open te stellen. Ik kreeg goede begeleiding d.m.v. de juiste vragen of soms enkel doordat er écht geluisterd werd.

Ik ben in staat om mij meer te ontspannen in drukke of spannende situaties. Ik denk ook steeds vaker aan mijzelf en ik durf sneller ergens nee op te zeggen.

Ik vond het lastig om mij te ontspannen in drukke of spannende situaties. Daarnaast vond ik het lastig om fouten te maken. Ik ben erachter gekomen dat ik meestal niet van veranderingen houd en dat het even duurt voordat ik hieraan ben gewend.  Ik vond het heel prettig om met iemand over mijn gevoelens/gedachtes te praten, die er veel ervaring mee heeft. Ik zou de coaching aanraden aan iemand die vergelijkbare gevoelens/gedachtes had als ik.

Eliza is een zeer fijne coach. Ik had echt het gevoel dat ik mijzelf kon zijn en ik kon over van alles met haar praten. Ook naast de sessies stond ze altijd voor mij klaar. Haar opdrachten, gesprekken en trucjes hebben mij zeker geholpen in mijn proces. Ze heeft er ook voor gezorgd dat ik mijzelf beter heb leren kennen en dat ik mijzelf meer begin te accepteren.

We begonnen vaak door even te landen. Hier werd ik altijd heel ontspannen van. Daarnaast vond ik een opdracht met afbeeldingen ook interessant. Ten slot vond ik schaalwandelen een eye-opener. Hierbij kwam ik door middel van meerdere stappen bij een doel wat ik wilde bereiken.

 De online HSP cursus en de coaching met Eliza heeft meer bewustzijn, zelfinzicht, zelfvertrouwen en actiegerichtheid opgeleverd.

Mijn grootste leerdoel was het accepteren van en vertrouwen op wie ik ben en wat ik kan.  De visualisaties maakten dat ik tot rust kon komen, in het moment kon zijn en helemaal aanwezig was. De oefening over wanneer je in het groen, oranje of rood komt gaf me veel inzicht in wat dit was en hoe ik hier meer op in kan spelen. De 1-op-1 coaching met Eliza leverde mij op: het bespreken van mijn onzekerheden en dit ombuigen naar iets positiefs. Het geven van feedback en complimenten aan elkaar vond ik waardevol: Het liet mij inzien dat ik zelfverzekerder ben dan ik van binnen soms voel en dat wat ik zeg ook echt overkomt.

Ik zou de HSP cursus aan iedereen aanraden die:
– Wil leren omgaan met grenzen i.c.m. HSP
– Meer zelfvertrouwen wil opdoen
– Wil sparren met gelijkgestemden en daar kracht uit wil halen.

Sterke punten van Eliza:
+ haar enthousiasme en positiviteit
+ haar vermogen om de ander op zijn/haar gemak te laten zijn
+ haar vermogen om zich kwetsbaar op te stellen zodat de ander dit ook durft

 Ik kies nu vaker voor mezelf, ik kan de activiteiten op mijn dag nu beter doseren, doordat ik snap hoe mijn brein omgaat met de prikkels.

Mijn grootste uitdaging was mijn grenzen bewaken, lichamelijk voelen wat er gebeurt in mijn lijf bij overprikkeling en mezelf beter begrijpen. De coaching heeft mij opgeleverd:
– Meer inzicht in mijn eigen grenzen
– Een beter zelfbeeld
– Gewaarzijnsvragen pas ik nu regelmatig toe, waardoor mijn zelfinzicht vergroot
– Inzicht in hoe het HSP brein werkt, en dus beter kunnen aanpassen

Voorheen deed ik 3 dingen in de ochtend en was ik niks meer waard erna. Nu doe ik nog steeds 3 dingen, maar ik blijf beter bij mezelf, ik weet van welke prikkels ik in het rood ga, dus die vermijd ik zoveel mogelijk. Zodoende doe ik dus nog steeds dezelfde dingen (en soms ook niet), wel in een veel prettiger ritme. Het heeft me onwijs veel gebracht! Ik heb mezelf weer teruggevonden. Mijn band met mijn HSP dochter is ook verbeterd, doordat ik haar nu ook weer beter begrijp. Het heeft zo veel in werking gezet. Ik eet gezonder, ik pak weer dingen op als yoga, lezen en beter voor mezelf zorgen.

De groepssessies vond ik heel waardevol. De inbreng van de andere dames was echt een eye-opener. De opdrachten die ik maakte vond ik fijn en de Voice Dialogue sessies in de 1 op 1 coaching gaf veel inzicht in mezelf.

Eliza als coach: Super fijn! Zo lief, warm, zacht en ze luistert zo goed. Altijd betrokken, ook buiten de bijeenkomsten om. De 1 op 1 sessies vond ik heel erg fijn, luchtig en met humor. Niet zo zwaar, maar wel ruimte voor emoties.

Deze online HSP cursus Meer Rust voor HSP’ers heeft mij meer zelfvertrouwen en inzicht gegeven en ik geef beter mijn grenzen aan.

Mijn grootste uitdaging zat in het creëren van een goede balans en meer rust. Het goed aan kunnen voelen van wat je grenzen zijn en ook op tijd iets met die signalen doen. Ik heb ontdekt welke persoonlijke waarden voor mij écht belangrijk zijn en hoe ik meer balans kan aanbrengen in de energiegevers en energievreters (Persoonlijk Prikkelicious Plan). Ook weet ik nu beter wat mijn grenzen zijn en geef deze ook aan. Deze cursus is iets waar je je leven lang iets aan hebt.

Ik zou de cursus aanraden aan HSP’ers, maar ook niet-HSP’ers kunnen deze cursus heel goed volgen. Iedereen die op zoek is naar meer balans en rust en het aanvoelen van de eigen grenzen zou deze cursus kunnen volgen. Ik heb Eliza ervaren als een hele fijne coach met humor. Je kunt écht jezelf zijn, niks is gek. Een hele lieve, begripvolle en ook sterke vrouw die met veel eigen ervaring je goed kan begeleiden in jouw reis. Ik vond de visualisaties erg fijn. De Voice Dialogue techniek vond ik ook heel interessant, dat geeft soms verrassende inzichten. En het Persoonlijk Prikkelicious Plan heeft mij ook veel gebracht. Eigenlijk waren er heel veel opdrachten die je echt even aan het denken zetten. En ik vond het samenstellen van je persoonlijke missie een hele goede. Als alles wat je doet in overeenstemming is met je persoonlijke missie, dan draagt dit bij aan je eigen geluk.

Eliza brengt mensen weer thuis!

Een half jaar geleden was ik echt even de weg kwijt. Een zakelijke samenwerking strandde en ik wist niet waarom. Lag het aan mij? Deed ik nog wel werk wat ik leuk vond? Wat vond ik überhaupt nog leuk? Ik liep overal op leeg. Eliza heeft mij weer thuis gebracht, weer terug bij mijzelf. Zij heeft mij de tools gegeven om weer vanuit mijzelf en vanuit mijn eigen hart en kracht keuzes te maken en beslissingen te nemen die bij mij passen. Ik geef nu mijn grenzen op tijd en op een rustige manier aan, zodat er niet onnodig energie weg lekt. Ik laad weer op van de dingen die ik leuk vind om te doen. Hierdoor leef ik op de manier zoals ik wil leven, met meer rust en zelfvertrouwen.

 Ik heb meer rust in mijn leven kunnen in bouwen en geleerd om daar bewust om te vragen.

Ik heb Eliza als zeer betrokken ervaren, rustig en stelde de juiste vragen waar ik zelf mee verder kon. Haar sterke punten: emotionele invoelendheid, rust en kalmte, goed door kunnen vragen. Ik ga mijn onzekerheden niet meer uit de weg en deel deze ook. Ik laat meer openheid zien naar mijn naasten en ben mij meer bewust van mijn eigen gevoel en gespannenheid. Ik heb meer rust en vertrouwen in mijn eigen kunnen. Meer rust en kalmte in het dagelijkse leven.

Ik ben mij nu weer bewust van het feit dat ik niet te streng hoef te zijn naar mezelf toe.

Mijn uitdaging was dat ik wilde leren om meer bij mezelf te blijven. Minder energie te verliezen in het contact met anderen. Ik ben vaak heel erg moe aan het einde van mijn dag. Alle oefeningen die we hebben gedaan, hebben eraan bijgedragen dat ik dichterbij mijn gevoel ben gekomen. Daar zat voor mij de groei. Eliza durft zich kwetsbaar op te stellen en zij is makkelijk te benaderen voor vragen tussen de coachsessies door. Ik zou al mijn hoogsensitieve vrienden aanraden om bij Eliza een coachtraject te volgen, want ik gun ze dat steuntje in de rug.

Eliza heeft mij handvatten aangereikt om rust in de chaos te kunnen creëren.

Ik wilde een eigen onderneming beginnen, maar vond het heel moeilijk om een begin te maken. Door onzekerheden en de hoeveelheid aan stappen die er genomen moesten worden zag ik door de bomen het bos niet meer. Resultaat was uitstelgedrag, veel piekeren en mezelf veroordelen. Ik heb de coaching van Eliza als heel waardevol ervaren. D.m.v. oefeningen en gesprekken kreeg ik meer rust in mijn hoofd en ben ik rustig aan gestart met mijn bedrijf. Soms met teruggaan in oude gewoonten (die zijn nou eenmaal hardnekkig), maar daar spraken we dan over. Eliza is voor mij een sterke vrouw die haar kwetsbare kant durft te laten zien, waardoor de sfeer meteen open en vertrouwd is. Ik kan de coachtrajecten van Eliza iedere HSP’er aanraden!”

 Ik ben mezelf meer gaan waarderen.

Ik ben gaan inzien doordat ik zo loyaal ben, ik soms meer uit automatisme reageer op een hulpvraag dan dat dit echt uit mezelf komt. Ik sta nu regelmatiger stil voordat ik reageer en vraag mezelf steeds vaker af of ik iets echt wil i.p.v. vanuit please gedrag. Ik gun mezelf ook meer ‘me time’ momentjes en zodoende voel ik eerder vanuit rust wat ik nodig heb. Eliza is naast heel kundig, ook een super fijn mens om mee te delen. Ik voel me heel vertrouwd en veilig bij haar. Dat komt omdat ze heel authentiek is en ik niet het idee had dat wat ze als coach heeft geleerd uit haar hoofd komt, maar ze ook zelf e.e.a. heeft meegemaakt. Ze biedt ook zonder oordeel een luisterend oor aan. Ik zou iedereen die zich niet begrepen of gehoord voelt met haar/zijn gevoeligheid, een coachtraject bij Eliza aanbevelen.

Door de coaching heb ik de Corona-periode en een nieuwe start bij een andere werkgever veel positiever beleefd.

Eliza is een openhartige dame, die je heel goed kan laten in zien wat je voor aanpassingen kan doen om je gedrag te veranderen. De Voice Dialoque oefening met de ikken Trien Zeur en ’t Zonnetje hebben mij veel gebracht. Het Zonnetje laat ik nu veel vaker achter het stuur en Trien Zeur zit op de achterbank. Ik heb meer inzichten gekregen dat ik voor een groot gedeelte mezelf kan beïnvloeden in het denken en ben een heel stuk positiever in het leven gaan staan.

Wat ontzettend fijn en luchtig maakt Eliza het coachen, ruimte voor een lach en een traan.

Samen lachen om mijn hersenspinsels. Ook haar warme luisterhouding is Eliza haar kracht. Dat maakt het allemaal veel minder zwaar en intens.

Dankzij Eliza haar manier van coachen heb ik rust gecreëerd en moet ik niets meer van mijzelf in het leven.

Eliza heeft het vermogen om je tijdens de eerste ontmoeting helemaal thuis en op je gemak te laten voelen. Ik ben haar erg dankbaar voor de inzichten en ik raad haar iedereen aan. Mijn werkgever was gelukkig bereid om het coachtraject te betalen.