Over Eliza - Eliza Starrenburg

Hoi, ik ben Eliza

Er was eens een blonde, sensitieve krullenbol geboren in 1981…

Hoi, ik ben Eliza Starrenburg, HSP* Coach, trainer en yogalerares, ik woon samen met Bjorn in de prachtige polder van Den Haag (Leidschenveen) met onze Siberische katjes Foxy & Lex.

Ik dacht voor mijn burnout (cadeautje in grenzen leren kennen en verantwoordelijkheid nemen) dat ik meer extravert dan introvert was en dat ik vooral gelukkig werd van intensieve sporten (waarbij ik dan lekker over mijn grenzen kon gaan). Dankzij mijn burnout en mij verdiepen in hoogsensitiviteit heb ik geleerd dat ik juist liever alleen oplaad en dus meer introvert ben. Maar ook dat yin en restorative yoga, mediteren en wandelen mij weer in balans brengen als ik overprikkeld ben. Of je introvert of extravert bent en welk HSP-type je bent, ontdek je in de HSP zelfkennis test.

Mijn sensitiviteit mocht er toen ik kind was niet zijn en veel HSP’ers herkennen zich daarin als je omgeving (gezin, school, familie, vriendjes) daar niet veel van begrijpt. Ik ben HSP-ervaringsdeskundige en Eliza HSP Coach is dan ook DE plek waar jouw hoogsensitiviteit er helemaal mag zijn.

Hoi, ik ben Eliza Starrenburg, HSP ervaringsdeskundige. Ik help hoogsensitieve pleasers met grenzen bepalen waardoor ze rust en vrijheid ervaren. In je relatie, op het werk, in je onderneming, bij familie of in vriendschappen vind je het lastig om je grenzen te bepalen, aan te geven èn te bewaken. We onderzoeken samen waardoor dat komt en hoe je daarmee kan gaan experimenteren.

Ik ben HSP Coach (NOBCO-geregistreerd en NLP-Master) en Eliza HSP Coach is dan ook DE plek waar jij en jouw hoogsensitiviteit er helemaal mogen zijn.

In mijn coachtrajecten is ruimte voor al jouw emoties, met nadruk op een lach en een traan, zodat je die ui kan gaan afpellen en het tegelijkertijd ook een beetje luchtig blijft. Ik sta bekend om een liefdevolle en soms confronterende spiegel om jou te laten zien waardoor je je grenzen niet aangeeft en hoe je dat kunt gaan doen. Je gaat voelen, bewegen, nieuwe dingen leren over jezelf, je wordt aan het denken gezet, we gaan ademen en dankzij mijn humor en openhartigheid voel je snel verbinding.

Wanneer je kiest voor een coachtraject met mij gaan we samen werken aan liefdevolle behoeften en grenzen, zodat je beter voor jezelf zorgt en daardoor meer rust en vrijheid ervaart. Zo verbetert in de eerste plaats de relatie met jezelf, maar ook met de belangrijke mensen om je heen. 

*Hoogsensitief Persoon

Mijn HSP reis

Naast een coach-opleiding met een Nobco*- certificering en een NLP*-Master heb ik een rugzak met levenservaring. Na een onveilige jeugd als 2-jarige in een blijf-van-mijn-lijf-huis en als toetje een burnout incl. depressie, weet ik na al die jaren eindelijk wie ik ben en waar ik voor sta. Ik kwam er in 2012 achter dat ik hoogsensitief ben. Ik las een boek erover en was blij met de herkenning, maar verder kon ik er nog niet zo veel mee. Ik was er nog niet klaar voor. Een paar jaar later na het overlijden van mijn vader, vond ik een fijne HSP-coach die mij begeleidde bij mijn hoogsensitieve reis.

Ik heb daar veel geleerd over mezelf, maar eigenlijk pas na mijn burnout ontdekte ik dat ik toch nog vaak een masker op had, mij stoerder voor deed dan ik was, mijn eigenwaarde te laag was en mijn sensitiviteit er niet mocht zijn. Ik was mezelf helemaal kwijt en wist helemaal niet wie ik was en wat ik nodig had. Na 11 jaar werken bij de politie (o.a. als analist van moord- en zedenzaken en als teamleider) kwam ik erachter dat ik daar mijn veiligheid zocht.

Je veilig voelen is een basisbehoefte. Mijn burnout heeft mij laten in zien dat ik daar zèlf verantwoordelijk voor ben en ik ontdekte dat ik ‘wat’ werk te verrichten had op het gebied van veiligheid, grenzen, perfectionisme, pleasen en eigenwaarde. Tijdens mijn herstel heb ik hulp gehad van diverse coaches en hulpverleners en uiteindelijk voelde ik dat ik anderen wilde begeleiden als coach bij hun HSP ontdekkingsreis. Na jaren zoeken naar mezelf, mag ik nu helemaal mezelf zijn en sta ik voor wie ik ben. Ik ging van intens diepe dalen naar mooie inzichten tot meer in contact staan met mezelf en mijn naasten. En dat krachtige gevoel gun ik iedere hoogsensitieveling. Daarom heb ik al mijn ervaring in een online cursus gestopt: Meer Rust voor HSP’ers in 12 weken

*Neuro-Linguïstisch Programmeren
*Nederlandse Orde van Beroepscoaches

Voor HSP tips en (h)erkenning, mindset inspiratie, hoogsensitieve verhalen en foto’s van mijn Sibeertjes Foxy & Lex (proud catmom) en mijn persoonlijke ervaringen kun je mij volgen op:

Linkedin

Instagram

Facebook

Als je nog vragen hebt of je wil een offerte aanvragen, brandt los op de contactpagina en voor een vrijblijvende voel-de-klik-call mijn agenda waar je easy peasy een gesprek in kan plannen.

Mijn Missie

Ik omarm mijn sensitiviteit en ik zie het tonen van kwetsbaarheid als kracht. Ik geloof dat iedere hoogsensitieveling mag gaan staan voor wie hij/zij is, zodat je steeds vaker voor jezelf kiest, zonder te denken dat dit egoïstisch is of je hiervoor zelfs te schamen.

Mijn missie: Ik geloof dat als je gezonde grenzen stelt en jezelf accepteert je meer rust en vrijheid ervaart. Ik ben jouw HSP coach als jij een hoogsensitieve pleaser bent die er klaar voor is om jezelf op nummer 1 te gaan zetten!

Als coach sta ik voor kracht, zachtheid, enthousiasme, scherpzinnigheid, humor, betrokkenheid, compassie en ontspanning. Je werkt door middel van concrete doelen en diverse (online) coachvormen aan gezonde grenzen en meer rust en vrijheid.

“De zee is intens
De zee geeft je kracht
De zee is voor tranen altijd heel zacht.”

Challa 

Dit wist je nog niet over mij:

 • Van vogelfobie naar birdnerd
 • Ik ben 10x verhuisd
 • Met hakken aan 1.85m
 • Techno fan maar ook ontroerd door pianomuziek
 • Catmom en allergisch daarom Siberische katten → hypo-allergene vacht
 • Van ragedriver naar ontspannen (niet zweverige) yogalerares
 • Lievelingsgeluiden: spinnende kat en wegscheurende motor
 • Lievelingsgeuren: verse basilicum en de lente
 • Ik haat hou niet van trage weggebruikers en zoeken naar iets wat ik kwijt ben
 • Chips addict
 • Gek op Texel en Jochem Meyjer
 • Ik word gek van kriebelige labeltjes in kleren en knip ze er meteen uit

 Zij heeft mij handvatten aangereikt om rust in de chaos te kunnen creëren.

Ik wilde een eigen onderneming beginnen, maar vond het heel moeilijk om een begin te maken. Door onzekerheden en de hoeveelheid aan stappen die er genomen moesten worden zag ik door de bomen het bos niet meer. Resultaat was uitstelgedrag, veel piekeren en mezelf veroordelen. Ik heb de coaching van Eliza als heel waardevol ervaren. D.m.v. oefeningen en gesprekken kreeg ik meer rust in mijn hoofd en ben ik rustig aan gestart met mijn bedrijf. Alles stap voor stap, overzichtelijk. Soms met teruggaan in oude gewoonten (die zijn nou eenmaal hardnekkig), maar daar spraken we dan over. Eliza is voor mij een sterke vrouw die haar kwetsbare kant durft te laten zien, waardoor de sfeer meteen open en vertrouwd is. Ik kan de coachtrajecten van Eliza iedere HSP’er aanraden!

Opleidingen

Blankestijn & Partners

Coachen met Ziel en Zakelijkheid Practitioner

In de post-HBO register opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid leer je krachtig en effectief coachen op de zes ontwikkelingsniveaus (gedrag, omgeving, mentaal, emotioneel, fysiek en zingeving) op Europees practitionerniveau. Ook is Eliza HSP Coach NOBCO-geregistreerd (Nederlandse Orde van Beroepscoaches). https://www.nobco.nl/pagina/eia-niveaus

NOBCO logo Nederlandse Orde van BeroepscoachesEMCC logo

Haagse Hogeschool

Bachelor of European Studies

Opleidingen

De Eerste Verdieping

NLP Master

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) leert je hoe je door middel van taal en communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Zo kun je NLP gebruiken om je beter te leren voelen, je persoonlijke te ontwikkelen, beter te leren communiceren of betere strategieën te bedenken voor het werk dat je doet.

Society of NLP logo