Ik moet daar nu echt wat aan doen. 

Ok dit jaar wordt het echt beter. Het moet anders. Dat ben ik verplicht aan mezelf en aan mijn geliefden om mij heen. 

Ik moet daar nu echt wat aan doen. 

Ik moet er echt wat van gaan maken. Ik wil niet meer geleefd worden door emoties en shit van anderen. 

Ik moet daar nu echt wat aan doen. 

Ik wil niet meer overprikkeld en gestresst zijn. Ik wil niet (weer) in een burnout raken. Ik wil mijn grenzen beter aanvoelen en aangeven. 

Ik moet daar nu echt wat aan doen. 

Ik moet beter voor mezelf zorgen. Ik moet meer plezier hebben in mijn werk.

Ik moet daar nu echt wat aan doen. 

Ik moet nog even boodschappen doen. Daarnaast moet ik nog even de kinderen van school halen. Dan sta ik weer in de keuken om het eten klaar te maken, want iedereen moet toch eten.

Ik moet daar nu echt wat aan doen. 

Ik denk dat een andere baan beter bij mij zou passen, dit werk trekt mij leeg. Ik ben introvert en ik werk met heel veel mensen samen. Dat is misschien niet de beste combinatie. 

Ik moet daar nu echt wat aan doen. 

Ik ben extravert en ik werk 1 op 1, maar eigenlijk zou ik met meer mensen moeten samenwerken. Daar krijg ik energie van.

Ik moet daar nu echt wat aan doen. 

Zal ik dit jaar dan echt voor mezelf gaan beginnen? Durf ik dat? Kan ik dat? Ben ik bijzonder genoeg? Er zijn al zo veel… (Als Volvo zo zou denken, zouden er ook geen nieuwe types meer uitkomen) 

Ik moet daar nu echt wat aan doen. 

Dat roken kan echt niet meer. Ik moet echt stoppen met roken. Ik heb het al zo vaak geprobeerd…

Ik moet daar nu echt wat aan doen. 

Leuk die HSP Type test van Eliza. Nu weet ik dat ik een introverte of extraverte rustzoeker ben of een introvert of extraverte belevingszoeker. Ik ben nog steeds snel overprikkeld en het scheelt niet veel of ik beland in een burnout. Wat moet ik nu? 

Ik moet daar nu echt wat aan doen.” 

Herkenbaar?  We ‘moeten’ altijd zo veel he van onszelf. En dat geef ontiegelijk veel druk. Newsflash: je legt jezelf die druk op. Dus stop met moeten en verander het in willen, hebben, gaan, kunnen of beter nog DOEN. Stapje voor stapje, niet te snel en te veel in 1 keer. 

Als je mijn hulp wil, bij het moeten verwijderen van moeten uit je vocabulaire? En jezelf wat beter leren begrijpen als hoogsensitief mens? Klik hier voor een gratis en vrijblijvend voel-de-klik-gesprek. Ik kijk er naar uit om je te leren kennen.