HSP Boekentips (met affiliate-link naar partner bol.com)

boek

Hoogsensitieve Personen – Hoe je overeind blijft als de wereld je overweldigt – Elaine N. Aron

Het eerste boek wat ik heb gelezen zo’n 10 jaar geleden over Hoogsensitiviteit en het het was voor mij een groot feest van (h)erkenning. Ook staat hier de HSP test in om te ontdekken of je hoogsensitief bent. Klik op het boek om het eenvoudig te bestellen. Als je niet kunt wachten, kun je kun de HSP test natuurlijk ook meteen HIER doen. Veel leesplezier!

Hoogsensitief Positief, geniet van je HSP-talenten – Esther Bergsma & Derk Eimers

In dit boek (uitgekomen begin 2022) presenteren Esther Bergsma en Derk Eimers de HSP talenten. De belangrijkste HSP talenten worden duidelijk uitgelegd en er staan veel praktijk voorbeelden bij van HSP’ers, waardoor je herkenning en hopelijk ook erkenning ervaart vanuit de praktijk. Ook staan de valkuilen voor jezelf én volgens anderen bij de talenten genoemd, wat ook helpt bij je zelfonderzoek. Een fijne en positieve benadering met ook ruimte voor veel zelfreflectie. Het boek heeft de positieve titel Gelukkig Hoogsensitief en als je op het boek klikt, dan kun je het gemakkelijk bestellen. Veel leesplezier en op naar een gelukkig hoogsensitief leven!

Het Hoogsensitieve Brein boek van Esther Bergsma

Het Hoogsensitieve Brein – Esther Bergsma

In dit boek presenteert Esther Bergsma de laatste wetenschappelijk inzichten over de werking van het ‘hoogsensitieve brein’, dat op veel vlakken aantoonbaar verschillend functioneert van dat van niet-hoogsensitieve mensen. Heel interessant als je meer wil lezen over hoe je hoog-sensitieve brein precies werkt. Ik volg wetenschapper Esther Bergsma op Instagram en Linkedin. Zij deelt altijd fijne, begrijpelijke en informatieve posts met veel ruimte voor interactie. Klik op het boek om het gelijk te bestellen. Veel leesplezier!

Hoogsensitiviteit als Kracht – Carolina Bont

Een heel fijn boek als je wil leren om meer naar je intuïtie te luisteren en meer vanuit je intuïtie je hoogsensitiviteit te benaderen. Carolina schrijft heel prettig en er staan mooie oefeningen in waardoor je je intuïtie kunt versterken. Klik op het boek hierboven en je bent een paar stappen verwijderd van het versterken van je intuïtie. Veel leesplezier!

Het werkboek voor Hoogsensitieve Personen – Elaine N. Aron

Dit werkboek zou ik aanschaffen als je al wat verder bent in je persoonlijke ontwikkeling. De opdrachten kunnen wat intens zijn en dit kan ook best wat los maken. Veel leesplezier en succes met de inzichtgevende opdrachten. Klik gemakkelijk op het boek om het te bestellen.

Het boek de Keuze - leven in vrijheid

De Keuze van Dr. Edith Eva Eger

Twee boeken die niet mogen ontbreken als je aan persoonlijke ontwikkeling wil doen. De mega inspirerende boeken van Dr. Edith Eger: De Keuze is haar eerste boek en Het Geschenk het vervolg. Edith is als jong meisje in Auschwitz beland en is er ternauwernood levend uitgekomen. Bizar wat een strijdlustige en krachtige vrouw dit is.

Na het lezen van De Keuze, besef je je hoe vaak je een keuze in je leven hebt. Je hebt in principe altijd een keuze. Een keuze hoe je ergens op reageert, een keuze waaraan je denkt en dus ook een keuze hoe je je voelt en gedraagt. Tuurlijk makkelijk is het niet om je gedrag aan te passen. Don’t get me wrong. Pas als je echt verantwoordelijkheid neemt voor jouw eigen gedachten, gevoelens en gedrag, dan zit daar de magic, de sweet spot.

“We kunnen er niet voor kiezen om de duisternis te laten verdwijnen, maar we kunnen er wel voor kiezen om het licht te koesteren.”

Dr. Edith Eger is een geschenk uit de hemel en ik ben dankbaar dat zij de moeite heeft genomen haar kennis en levenslessen met ons te delen. Klik op het boek om het meteen te bestellen.

Het boek Het Geschenk: 12 lessen die je leven kunnen redden

Het Geschenk van Dr. Edith Eger

Het Geschenk is het vervolg op De Keuze met daarin 12 lessen die je leven kunnen redden. Psycholoog Edith Eger is als jong meisje in Auschwitz beland en is er ternauwernood levend uitgekomen. Na het lezen van Het Geschenk, besef je je waar je allemaal dankbaar voor kan zijn in je leven.

Wat er met ons gebeurt is uiteindelijk niet het belangrijkst. Het gaat erom wat we ermee doen. We krijgen in ons leven allemaal te maken met lijden. We kennen allemaal verdriet, verlies, wanhoop, angst en mislukking. Maar we hebben ook allemaal een keuze als we te maken krijgen met trauma of moeilijkheden. We kunnen opgeven of ervoor kiezen om elk moment als een geschenk te ervaren, er dankbaar voor te zijn en het te omarmen en zien als een uitdagende levensles.

Dr. Edith Eger, gevierd therapeut en Holocaustoverlever, heeft deze praktische gids geschreven om je zachtjes aan te moedigen de gedachten die je gevangen houden en het destructieve gedrag dat je belemmert te veranderen. Dr. Edith Eger is een geschenk uit de hemel en ik ben dankbaar dat zij de moeite heeft genomen haar kennis en levenslessen met ons te delen. Klik op het boek om het direct te bestellen.