Bobbi Boos
Bobbi en jij zijn in gesprek over het nieuwe computer programma. Jij vindt het appeltje eitje en bent er heel blij mee, maar Bobbi vindt nieuwe computerprogramma’s nogal lastig. Zij heeft wat meer tijd nodig om het te begrijpen en die tijd geeft ze zichzelf niet, want ze wil niet dom overkomen en ze is heel ongeduldig. Haar patroon is om dan boos te worden. Bobbi Boos is boos op haar baas, op het stomme programma of het bedrijf dat dit achterlijke programma heeft gekocht en dat gooit ze er ook graag uit. Zij had nog zo geadviseerd om een ander programma te kiezen, maar nee er wordt weer niet geluisterd naar haar. Ze voelt zich niet gehoord èn ze is boos en dat doet het innerlijke kind van Bobbi, veel pijn.

Energiezuiger
Je voelt alle boosheid en frustratie bij je binnen stromen, je kaken worden gespannen, je trekt je schouders op, je ademhaling zit hoog en je zucht een paar keer. Het liefst ren je nu keihard weg van Bobbi. Maar ja je hebt ook een hart voor Bobbi en je neigt naar please-gedrag, dus ondanks dat je leegloopt door haar, bied je haar aan om haar uitleg te geven. Bobbi Boos haar trotse ego zegt lachend haha nee hoor dank je daar kom ik zelf wel uit. Ik moet er gewoon even voor gaan zitten. Je loopt weg en voelt je zo moe ‘ineens’. Hoe kan het toch dat ze mij zo leegtrekt? Of anders gezegd: hoe kan het dat ik mij laat leegtrekken?

Azijnpisser
Niet iedereen zou met zo veel compassie reageren als jij zou doen hierboven. Je zou er ook behoorlijk geïrriteerd door kunnen raken als je je gedachten en emoties niet onder de loep neemt. Zo’n irritante azijnpisser, zoek het dan lekker zelf uit. Zoals je ook respect en compassie hebt (of zou moeten hebben) voor je eigen proces, zo kun je ook respect en compassie hebben voor de ander. Iedereen heeft iets anders te verwerken of schaduwkanten te omarmen.

Voel je lichaam
Dus voordat je oordeelt over Bobbi Boos en haar gedrag, bedenk dat je niet weet waar zij doorheen gaat. Voor de pleasers: EN je bent er niet verantwoordelijk voor. Je kunt de ander niet redden en misschien wíl Bobbi Boos ook helemaal niet gered of getroost worden, want zij zit nog veilig in haar slachtofferrol. Nu kun je die emotie die je hebt overgenomen van Bobbi dus weer lekker loslaten door iets ontspannends te gaan doen, je lichaam te voelen door beweging of sport, iets creatiefs of kort te mediteren. Iets waardoor jij weer bij jezelf komt. Dat is voor iedereen weer een andere ervaring. Veel succes en laat mij weten of deze oefening bij je past.

Als je deel neemt aan mijn online programma Meer Rust voor HSP’ers (meld je hier aan voor de volgende groep) ontmoet je likeminded vrouwen in mijn mini HSP tribe en leer je hoe je bij jezelf blijft, deze emoties loslaat en hoe je weer kunt ontprikkelen. Het online programma is nu ook 1 op 1 te volgen. Klik hier voor een gratis en vrijblijvende voel-de-klik-call.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *