Grenzen Geven Groei II

Meer Rust voor HSP’ers
Grenzen Geven Groei, één van de modules in mijn online programma Meer Rust voor HSP’ers 🤩

Onderzoek mentale en fysieke grenzen
Je onderzoekt in deze module jouw mentale en fysieke grenzen en waarom je die (nog) niet aangeeft. We werken aan een positievere mindset, meer kennis over jouw grenzen, meer lichaamsbewustzijn en zoeken verbanden tussen je waarden en je grenzen. Hiermee bouw je aan meer zelfvertrouwen en meer rust.


Meer focus op jezelf
Door krachtige grenzen, sta je nl. meer in contact met jezelf en de mensen om je heen, je ervaart meer zelfvertrouwen en mensen om je heen weten wat ze aan je hebben. Je bepaalt zelf of emoties van anderen bij je binnen mogen komen, omdat je leert te focussen op jezelf. Je houdt hierdoor dagelijks meer energie over. Aan het eind van deze module weet je wat een grens, wens en behoefte is. Daarnaast weet je hoe je je grens aan geeft en hoe je hem bewaakt. Nieuwsgierig naar de rest van het online groepsprogramma? Plan een informatiegesprek met mij in en ik vertel je er graag meer over. Of lees alvast de reviews van mijn klanten.

 

Eliza op een brug, wat een grens kan zijn.
Krka watervallen Kroatié is een natuurlijke grens
Natuurlijke grens van bomen, water en mist in de polder

Mentale Grenzen
Mentale 🧠 grenzen gaan over meningen en overtuigingen. Of je wel of niet je eigen mening kunt formuleren èn je er aan vasthoudt. Wat als je tijdens je jeugd niet werd toegestaan of gemotiveerd om je eigen beslissingen te nemen of dat je mening niet werd gerespecteerd? Dan weet je als volwassene vaak niet goed wat je vindt of gelooft. En als je het wel denkt te weten, kun je snel in de war raken 🤯 je overtuiging loslaten of erg boos worden in een discussie.

Jouw normen, waarden en regels
Ook gaan mentale grenzen over wat jij als toelaatbaar beschouwt en wat niet. Waar jouw grenzen liggen als het gaat om jouw normen, waarden en regels.

Voorbeelden daarvan zijn:
Ik vind dat dieren niet mishandeld mogen worden, of: Ik vind dat je pas vanaf je 18e alcohol mag drinken. Als iemand over jouw mentale grenzen heen gaat, dan ervaar je dat meestal in de vorm van een negatief oordeel. Zoiets als: Dit mag of kan niet wat hier gebeurt.

Ik ben benieuwd. Hoe zit dat bij jou? Wat is voor jou een belangrijke waarde of norm? 👇🏻

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *