Het is zondagochtend, ik start lekker rustig op met een half uur mediteren en maak mij klaar voor een dagje dierentuin met mijn broer. Hij heeft een mentale beperking en ik ben stapelgek op hem. Hij is zo blij als een kind met kleine dingen als een ballon of een knuffel. Als hij lacht dan lacht zijn hele gezicht mee, een dikke vette glimlach en twinkelende oogjes.
 
Het belooft lekker weer te worden, dus ik besluit een luchtige jurk aan te trekken.
Ik stap in de auto, zet een lekker muziekje aan om nog meer in de stemming te komen en rijd naar mijn broer om hem op te halen. Hij komt op zijn gemakje aanlopen met een glimlach van oor tot oor. Korte broek,
t-shirt en gympies, zijn favo outfit in de zomer. Wij hebben elkaar zichtbaar gemist.
Bijna 2 meter ploft naast me neer. We geven elkaar een kus op de wang en ik vraag opgewekt: “zo heb je er zin in Mark”? Jaaaaa zegt hij lachend en enthousiast 🤩 Als we op de parkeerplaats aankomen, denken we allebei: ZO het is druk. Nou ja logisch het is vakantie en lekker weer. We stappen uit, oh ja even onthouden waar we staan. Mark is daar gelukkig heel goed in.
 
We lopen naar de ingang en we kunnen zo doorlopen, dus het lijkt wel mee te vallen met de enorme drukte. Meteen maken we een foto bij een nep krokodil, een leuke herinnering aan deze fijne dag. Als introverte rustzoeker kan een hele dag door een dierentuin slenteren voor mij best een energiezuiger zijn. Maar niet als ik van tevoren bedenk hoe ik bepaal dat mijn dag wordt. Door middel van een positieve intentie: het is vandaag een heerlijke dag quality-time met mijn broer en ik heb er zin in. Maar ook door op tijd te eten en genoeg te drinken. Zonnebril mee voor de felle zon. Even rust nemen op een rustige plek en wel lekker door te lopen, want dat geslenter daar word ik juist moe van. Maar ook door onze aandacht op onszelf te richten en niet op jengelende kinderen 😅 En zo lopen we zonder dat we het door hebben 5 uur door Blijdorp heen
 
We besluiten dat we het Oceanium voor het laatst bewaren. Alle dieren zijn rustig en slapen veel. Er is wel wat reuring bij de apen, daar krijgt een mannetjes aap ervan langs door een jonger aapje. De tijger en de ijsbeer lopen steeds rondjes en daar voel ik wat bij 🥺  Bij de tijgers, staat een jongetje naast zijn vader op een ophoging. Zijn vader staat er iets tegenaan en is even met al zijn aandacht bij het maken van een foto en in een split second valt het jongentje keihard op de grond. Arme jongen, die voelde ik wel en maak me zorgen. Ik raap de mobiel van zijn vader op en geef die terug. Thanks, zegt de Engelsman, I hope he is ok zeg ik, terwijl het jongetje het uitkrijst. Gelukkig zie ik ze even later weer rustig verder wandelen.
 
Na bijna alle dieren gezien te hebben, missen we steeds de olifanten. Waar zitten die nou toch? Niet te missen zou je zeggen 😂 Op de terugweg vinden we ze dan eindelijk, YES er is ook ‘kleintje’ 🥰  Ook bij de apen lopen er kleintjes rond, zo schattig. Bij de zeeleeuwen ten slotte is ook nog een kleintje te zien. Een bezorgde mama houdt het goed in de gaten en samen liggen ze heerlijk te genieten van de zon. Een brullende mannelijke zeeleeuw komt al bulderend naar buiten zetten. Zo dat is indrukwekkend!
 
EN over indrukwekkend gesproken, ja ja we hebben Bokito gezien, met maar liefst 211 kilo schoon aan de haak. Wat een rug, wat een kracht! Zo indrukwekkend. Voordat we naar het Oceanium gaan, duiken we nog even de vlindertuin in 🥵 Jeetje dat is benauwd, we genieten van alle prachtige vlinders, bijna niet vast te leggen zo snel vliegen ze weer weg. We zijn ook heel blij als we weer buiten staan. Wat een sauna zeg.
 
Ik kijk maar eens op de klok en zie dat het al over 5’en is, wauw dat is snel gegaan. Het was een heerlijke dag en er waren genoeg momenten waarop ik ervoor kon kiezen om mij te gaan ergeren of in een oordeel te blijven hangen. Maar dat deed ik niet, ik genoot zichtbaar van deze dag en Mark helemaal 💙

balans boeken burn-out Grenzen hoogsensitief hoogsensitiefpersoon Hoogsensitiviteit HSP HSP coach HSP test lessen uit mijn burnout mindset perfectionisme perfectionisten persoonlijke ontwikkeling pleasen stress

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *